advocaat medische fout

Bent u het slachtoffer van een medische fout? Ons team advocaten gespecialiseerd in medisch recht kunnen u hierbij helpen.

SNELLE ADVIESVERLENING
RIJKE ERVARING
CONFIDENTIEEL
GRATIS
Annelies Leemans, uw advocaat bij een medische fout - Intolaw
annelies leemans

advocate medisch recht

Lieselot Heiden, paralegal – Intolaw
lieselot heiden

paralegal

Benjamin Baetens, paralegal – Intolaw
benjamin baetens

paralegal

Pieter Goetghebuer, advocaat venoot - Intolaw
pieter goetghebuer

advocaat vennoot

wat is een medische fout?

Een medische fout is een geval waar onbedoelde schade optrad dat vermijdbaar was. Dit kan gaan over hinder ten gevolge van een medische ingreep, het lijden van schade ten gevolge van het gebrek aan of laattijdig ingrijpen van een arts, etc. Hiervoor kan de zorgverlener in kwestie of zorginstelling verantwoordelijk worden gesteld.

Onze advocaten gaan voor u na of er sprake is van een medische fout dan wel of de schade het gevolg is van een complicatie die zich heeft voorgedaan tijdens de medische ingreep. Contacteer onze advocaten voor medische fouten vrijblijvend en ontvang een eerste gratis advies.

Ons team gespecialiseerd in medische fouten kan u bijstaan bij o.a.:

  • De operatie van een verkeerd lichaamsdeel
  • Het achterblijven van medisch materiaal in het lichaam
  • De toediening van een verkeerde dosis medicatie
  • Het opstarten, verderzetten of stopzetten van een behandeling zonder uw toestemming
  • Het aanwenden van een verkeerde operatietechniek
  • ….

gratis rechtsbijstand bij een medische fout

Heeft u een advocaat bij een medische fout nodig? Dan heeft u recht op gratis rechtsbijstand. Weinigen weten dit, maar via uw familiale verzekering of via uw specifieke rechtsbijstandsverzekering heeft u recht op gratis rechtsbijstand. Deze rechtsbijstandsverzekering is er immers om uw belangen te (laten) behartigen wanneer een gebeurtenis aanleiding heeft gegeven tot een situatie waardoor u schade heeft geleden, vb. door de fout van een zorgverstrekker.Om te weten te komen of uw familiale verzekering in zake tussenkomt, kan u ons steeds vrijblijvend contacteren. Wij gaan dan voor u na of u recht heeft op rechtsbijstand en contacteren u verder voor bespreking van het dossier.

Contacteer ons

intolaw advocaten

Met ons team van Belgische advocaten medisch recht streven we naar:

   • Toegankelijke juridische bijstand voor iedereen
   • Vrijblijvend en gratis advies bij ieder nieuw dossier
   • Innovatie en optimalisatie van onze dienstverlening

Een advocaat nodig voor de fouten van een zorgverlener, letselschade of een medisch ongeval? Voor al deze zaken en zoveel meer kan u bij onze advocaat gespecialiseerd in een medische fout, voor een discrete maar toegewijde behandeling van uw dossier.

Tijdens een eerste gratis gesprek bekijken we uw dossier en kunnen u een deskundige inschatting geven betreffende uw mogelijkheden. U beslist nadien of wij uw dossier verder mogen opvolgen.